Ontdek ons verhaal

Schenkerij
“de Boomgaard”

Onze unieke locatie bevindt zich in het natuur- en recreatiegebied het Bentwoud, in Benthuizen.
De Schenkerij staat tussen de fruitbomen van onze eigen boomgaard.

De boomgaard bestaat uit appel-, peren-, kersen en pruimenbomen. In 1984 zijn wij begonnen met deze boomgaard aan te leggen.
Door de groei van het Bentwoud, is de boomgaard een stuk kleiner geworden. Daarom hebben we in 2009 de Schenkerij gebouwd en geopend. Sindsdien hebben wij al vele gasten mogen verwelkomen tussen onze fruitbomen. Ook hebben wij al veel mensen blij mogen maken tijdens hun feest of bruiloft.

Ons team

Even voorstellen…

Mieke

Hallo mijn naam is Mieke Sonneveld.  Nooit gedacht dat ik Horeca ondernemer zou worden. Maar sinds 2009 ben ik daar fulltime mee bezig. Gelukkig sinds april 2018 met mijn dochter aan mijn rechterhand. Lees in ons verhaal hoe het zo gekomen is.

Zelf werk ik graag mee in het restaurant,  de ontmoeting met gasten vind ik erg belangrijk en super leuk!  Belangrijk voor mij is dat alles moet kloppen, gastvrijheid, service, aankleding, heerlijke taarten en gerechten gemaakt van verse en kwaliteitsproducten. Ook gesprekken met gasten om hun feest of trouwdag  te verzorgen is altijd een leuke uitdaging,  met elkaar zoeken naar de mogelijkheden om er een top feest of dag van te maken.

Ik ben een dankbaar persoon en sta positief in het leven en probeer dat ook uit te stralen naar mijn medewerkers.

Als gasten blij worden en relaxen op onze unieke plek en daarbij genieten  van onze lekkernijen dan is mijn dag weer goed!

Elsemarie

Hoi, ik ben Elsemarie, ik ben de dochter van Jan en Mieke. In 2015 heb ik mijn horeca opleiding gehaald, een aantal jaren heb ik in verschillende restaurants gewerkt en ervaring op gedaan. Sinds maart 2018 werk ik fulltime bij mijn ouders mee in het bedrijf! Even wennen natuurlijk met je ouders werken maar ik heb het onwijs naar mijn zin.

De horeca is mijn passie, mensen een leuke dag bezorgen is iets waar ik onwijs van kan genieten.

Kom eens langs, het lijkt me leuk om jullie te ontmoeten!

Het Team

Uiteraard kunnen wij dit niet met z’n tweetjes. We worden elke dag bijgestaan door een team van gezellige mensen! Ons team bestaat uit 6 vaste krachten, die in de keuken of bediening hard met ons mee werken. Op zaterdag en in de vakanties worden wij bijgestaan door een team van jonge meiden.

Mijn naam is Esther en in september 2018 kreeg ik de kans om van mijn hobby bakken, mijn beroep te maken. ( wat een rood shirt allemaal niet kan doen). Als kok vind ik het erg leuk om uw komst naar de Schenkerij nog feestelijker te maken dan het al is. Of het nu gaat om een pannenkoek, een hapje voor bij de ‘high tea’ of een stuk appeltaart, ik bak het met liefde. Hopelijk tot ziens!
Hallo! Ik ben Marjan en werk sinds 1 september 2021 in de Schenkerij. Na 16 jaar in de supermarkt ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen in de horeca! Zelf kwam ik vaak als gast in de Schenkerij en ging hier altijd tevreden vandaan. Nu is het andersom en laat ik jullie als gasten tevreden weggaan. Een gast die geniet van een lekkere lunch, kopje koffie of een stuk taart, daar geniet ik elke dag weer van! Wie weet zie ik jou de volgende keer!
Mijn naam is Anneke en ik werk sinds april 2023 in de Schenkerij. Toen ik de advertentie las wie gaat deze uitdaging aan? dacht ik dat is wat voor mij. U kunt mij vinden in de keuken achter de borden en pannen en doe daar alle voorkomende werkzaamheden. Ik vind het erg gezellig om er te werken maar ook om u daar te ontmoeten. Kom gezellig eens een bakkie, lunch of high tea bij ons doen. Tot dan!